A TERHESSÉGI CSÍKOK KEZELÉSE KOLLAGÉNNEL

A terhességi csík, más néven stria, vagy nyúlási csík elsősorban a terhességre jellemző, azonban nem kifejezetten a várandósság alatti időre korlátozódik. Az igaz, hogy a bőrnek ez a fajta sérülése a legnagyobb százalékban a terhesség alatt jelentkezik, de előfordulhat testépítők körében, illetve pubertás korban is jelentkezhet már a gyorsan fejlődő lányoknál és fiúknál egyaránt. Vagyis a háttérben a hirtelen méretváltozás áll, amely során a bőr alatti kötőszövetek és kollagénszálak nagy mértékben megnyúlnak, elszakadnak. Ez a leggyakoribb esztétikai problémák között szerepel, amely sok esetben komoly önértékelési problémát is okozhat.

A terhességi csíkok kezelése kollagénnel

Számos tévhit létezik a striák kialakulásával kapcsolatosan, miszerint a striák kizárólag a nőket érinti, a soványoknál nem jelentkeznek striák, fogyással ezek a nyúlási csíkok eltűnnek, valamint a terhességi csíkok megjelenését nem tudjuk befolyásolni. 

- Ez a bőrprobléma, vagyis bőr alatti sérülés valóban a nőkre jellemzőbb, azonban férfiak is nagy számban küzdenek ezzel a problémával, elsősorban a  testépítők körében jellemző. 

- Mivel a terhességi csíkok kialakulása nagy mértékben függ a genetikától, valamint a hormonális változásoktól, így ugyanúgy érinthet soványabbakat és testesebbeket egyaránt. A várandósság erre egy nagyszerű példa, hiszen ezalatt az idő alatt sem biztos, hogy csakis a testesebb hölgyeknél jelentkeznek terhességi csíkok.

- A már kialakult mély striák teljes eltűntetése nem lehetséges fogyással! Azonban számos módon segíthetjük bőrünk regenerálódását és a mélyebb striák is ennek köszönhetően hatékonyan halványíthatók.

A striák, vagy terhességi csíkok megjelenése teljes mértékben nem befolyásolható, hiszen nagy szerepe van a hormonoknak és a genetikának ebben a folyamatban. Azonban számos módon tudjuk támogatni a striák megjelenésének jelentős csökkenését. A rendszeres testmozgás és az egészséges étrend követése mellett a kollagén folyamatos és megfelelő pótlása elengedhetetlen a bőr szépségének és egészségének megőrzéséhez, illetve helyreállításához egyaránt. 

Kollagén a terhességi csíkok ellen

A kollagénről tudjuk, hogy a bőr és más kötőszövetek fontos alkotóeleme, amely biztosítja a megfelelő rugalmasságot és feszességet. A kor előre haladtával, kutatások kimutatása alapján körülbelül a 25 év elérése után a szervezet természetes kollagén termelődése lassulni kezd. Ekkortól érdemes ezt a fehérjét megfelelő mennyiségben és rendszeresen pótolni a szervezet számára, ezzel biztosítva a kötőszövetek rugalmasságát és feszességét egyaránt. 

A megfelelő kollagén pótlás nagy mértékben járul hozzá a terhességi csíkok, striák kialakulásához, valamint azok kezeléséhez egyaránt. 

Kollagén termékek széles választéka

Kollagén Faceliftkoncentrátum 500 ml

Kollagén Facelift koncentrátum 500 ml

Kollagén ital: haj-, bőr-, köröm-és porckúra! 20 napra elegendő. A kollagén belülről fiatalít! Ez a termék szabadalommal védett kollagén mátrixot® tartalmaz.

Ár: 6990 Ft
Megnézem

Gal SertéskollagénPeptidek 300g kollagén por

Gal Sertéskollagén Peptidek 300g kollagén por

Segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését, valamint az ízületek és csontok megfelelő működését.

Ár: 4390 Ft
Megnézem

Herbiovit Collagen BeautyComplex kapszula 60 db

Herbiovit Collagen Beauty Complex kapszula 60 db

Hidrolizált marhakollagént, hialuronsavat és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzéséért.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Újdonság

JutaVit Collagen Naturalnatúr íz 300g

JutaVit Collagen Natural natúr íz 300g

Hidrolizált marhakollagént tartalmazó étrend-kiegészítő, aromák, színezékek és tartósítószer nélkül.

Ár: 4495 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking Hialuronsav +Kollagén komplex 60db

Vitaking Hialuronsav + Kollagén komplex 60db

Hialuronsavat és kollagént tartalmazó készítmény. A hialuronsav szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme, az életkor előrehaladtával a termelése csökken. A kollagén szintén a kötőszövet építőeleme.

Ár: 6170 Ft
Megnézem
Újdonság

InterherbKollagén&Hyaluronsav Intense Porcépítő Ananász-őszibarack ízű italpor 300 g

Interherb Kollagén&Hyaluronsav Intense Porcépítő Ananász-őszibarack ízű italpor 300 g

I. és II. típusú kollagén peptid, kurkuma és ördögcsáklya kivonat, hyaluronsav, kondroitin, MSM, glükózamin és C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő italpor édesítőszerrel. 

Ár: 7290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!