KOLLAGÉN KAPSZULÁK SZEDÉSÉNEK ELŐNYEI

A kollagén a szervezet egy létfontosságú alkotóeleme, amely kétségtelen, hogy elengedhetetlen a bőr, a csontok, az inak, az erek, az ízületek, a körmök, a haj, a szív, az agy és a szem megfelelő felépítéséhez és működéséhez elengedhetetlen. Hiánya degeneratív betegségek kialakulásához, valamint a korai bőröregedés tüneteinek megjelenéséhez vezethet. A kollagén bevitel növelése nélkülözhetetlen, így a lehető legkorábban kezdjük el azt.

Kollagén kapszulák szedésének előnyei

A rövid kollagén láncokból felépülő kollagén peptidek testünk kollagén szintjének megtartására, valamint a kollagén degenerációjának leküzdésére alkalmazható. Sokkal gyorsabban mutat eredményeket, mint az a kollagén, amelyet testünknek a semmiből kell előállítania. A kollagén kiegészítők fogyasztása komoly előnyökkel jár a bőr és a csontok számára egyaránt. A legjobb kollagén források közé tartozik a marha kollagén, ezek a típusok nagy mennyiségű I és III típusú kollagéneket biztosítanak a szervezet számára. 

A kollagén rendszeres és megfelelő mennyiségű pótlása segít a test minden szövetének a megerősítésében, továbbá ragyogó bőr, erős körmök, egészséges fogak és dús haj formájában fogja a szervezetünk meghálálni.

A kollagén további előnyei

Azt már egy korábbi cikkben kifejtettük részletesen, hogy a kollagén, milyen előnyökkel járhat a bőr, a körmök, a szem egészségének támogatásában, a hajápolásban, az emésztés egészséges működésében, továbbá a szív egészségének támogatásában. Azonban most nézzük meg kicsit részletesebben,  hogyan támogatja az izmok növekedését és regenerációját, hogyan építi fel az inakat, porcokat és szalagokat, továbbá milyen hatása van a csontok erősítésére.

- Az izmok növekedésének és regenerációjának támogatása: A kollagén egy létfontosságú fehérje az izmok megfelelő növekedéséhez és regenerálódásához egyaránt.

Kutatásokkal alátámasztott, hogy a megfelelő kollagén pótlás:

- támogatja az izomzat regenerálódását

- növeli az izomerőt

- hatékony segítség az izomrendszeri betegségek megelőzésében

- hatékonyabbá teszi az edzést:

A kollagén kiegészítés és az állóképességet fokozó edzések kombinációjával hatékonyan támogatható a zsírmentes izomtömeg növelése, valamint az izomerő is, miközben a zsírtartalom pedig csökkenthető.

- A szalagok, porcok és inak felépítése: A kollagén nagy része megtalálható az ízületek, szalagok és inak szöveteiben. E fehérje hiány befolyásolhatja a rugalmasságot, az ízületi betegségek kialakulását és a mozgási tartományt is. A kollagén peptidekkel való kiegészítés tehát hatékony segítséget nyújthat az inak és szalagok épségének megőrzésében, egyes ízületi betegségek megelőzésében, valamint kezelésében, az inak felépítésének támogatásában, továbbá az ízületi fájdalmak és duzzanatok csökkentésében is fontos szerepet játszhat.

 - Erősíti a csontokat: A kalcium mellett fontos szerepe van a kollagén tartalomnak, ha a csontok egészségéről van szó. A kollagén segítségével stimulálhatók a csontképző sejtek, javítható a kalcium felszívódása és növelhető a törésekkel szembeni ellenállóképesség. Emellett a kollagén a csontok számára gyulladáscsökkentő és antioxidáns előnyöket is biztosít.

Kollagén Faceliftkoncentrátum 500 ml

Kollagén Facelift koncentrátum 500 ml

Kollagén ital: haj-, bőr-, köröm-és porckúra! 20 napra elegendő. A kollagén belülről fiatalít! Ez a termék szabadalommal védett kollagén mátrixot® tartalmaz.

Ár: 6990 Ft
Megnézem

Gal SertéskollagénPeptidek 300g kollagén por

Gal Sertéskollagén Peptidek 300g kollagén por

Segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését, valamint az ízületek és csontok megfelelő működését.

Ár: 4390 Ft
Megnézem

Herbiovit Collagen BeautyComplex kapszula 60 db

Herbiovit Collagen Beauty Complex kapszula 60 db

Hidrolizált marhakollagént, hialuronsavat és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzéséért.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Újdonság

JutaVit Collagen Naturalnatúr íz 300g

JutaVit Collagen Natural natúr íz 300g

Hidrolizált marhakollagént tartalmazó étrend-kiegészítő, aromák, színezékek és tartósítószer nélkül.

Ár: 4495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!