KOLLAGÉN KAPSZULÁK SZEDÉSÉNEK ELŐNYEI

A kollagén a szervezet egy létfontosságú alkotóeleme, amely kétségtelen, hogy elengedhetetlen a bőr, a csontok, az inak, az erek, az ízületek, a körmök, a haj, a szív, az agy és a szem megfelelő felépítéséhez és működéséhez elengedhetetlen. Hiánya degeneratív betegségek kialakulásához, valamint a korai bőröregedés tüneteinek megjelenéséhez vezethet. A kollagén bevitel növelése nélkülözhetetlen, így a lehető legkorábban kezdjük el azt.

Kollagén kapszulák szedésének előnyei

A rövid kollagén láncokból felépülő kollagén peptidek testünk kollagén szintjének megtartására, valamint a kollagén degenerációjának leküzdésére alkalmazható. Sokkal gyorsabban mutat eredményeket, mint az a kollagén, amelyet testünknek a semmiből kell előállítania. A kollagén kiegészítők fogyasztása komoly előnyökkel jár a bőr és a csontok számára egyaránt. A legjobb kollagén források közé tartozik a marha kollagén, ezek a típusok nagy mennyiségű I és III típusú kollagéneket biztosítanak a szervezet számára. 

A kollagén rendszeres és megfelelő mennyiségű pótlása segít a test minden szövetének a megerősítésében, továbbá ragyogó bőr, erős körmök, egészséges fogak és dús haj formájában fogja a szervezetünk meghálálni.

A kollagén további előnyei

Azt már egy korábbi cikkben kifejtettük részletesen, hogy a kollagén, milyen előnyökkel járhat a bőr, a körmök, a szem egészségének támogatásában, a hajápolásban, az emésztés egészséges működésében, továbbá a szív egészségének támogatásában. Azonban most nézzük meg kicsit részletesebben,  hogyan támogatja az izmok növekedését és regenerációját, hogyan építi fel az inakat, porcokat és szalagokat, továbbá milyen hatása van a csontok erősítésére.

- Az izmok növekedésének és regenerációjának támogatása: A kollagén egy létfontosságú fehérje az izmok megfelelő növekedéséhez és regenerálódásához egyaránt.

Kutatásokkal alátámasztott, hogy a megfelelő kollagén pótlás:

- támogatja az izomzat regenerálódását

- növeli az izomerőt

- hatékony segítség az izomrendszeri betegségek megelőzésében

- hatékonyabbá teszi az edzést:

A kollagén kiegészítés és az állóképességet fokozó edzések kombinációjával hatékonyan támogatható a zsírmentes izomtömeg növelése, valamint az izomerő is, miközben a zsírtartalom pedig csökkenthető.

- A szalagok, porcok és inak felépítése: A kollagén nagy része megtalálható az ízületek, szalagok és inak szöveteiben. E fehérje hiány befolyásolhatja a rugalmasságot, az ízületi betegségek kialakulását és a mozgási tartományt is. A kollagén peptidekkel való kiegészítés tehát hatékony segítséget nyújthat az inak és szalagok épségének megőrzésében, egyes ízületi betegségek megelőzésében, valamint kezelésében, az inak felépítésének támogatásában, továbbá az ízületi fájdalmak és duzzanatok csökkentésében is fontos szerepet játszhat.

 - Erősíti a csontokat: A kalcium mellett fontos szerepe van a kollagén tartalomnak, ha a csontok egészségéről van szó. A kollagén segítségével stimulálhatók a csontképző sejtek, javítható a kalcium felszívódása és növelhető a törésekkel szembeni ellenállóképesség. Emellett a kollagén a csontok számára gyulladáscsökkentő és antioxidáns előnyöket is biztosít.

Kollagén termékek széles választéka
Újdonság

Paleolit Sertéskollagénpeptidek 1kg

Paleolit Sertéskollagén peptidek 1kg

100% hidrolizált sertéskollagén - A bőr, az ízületek és a porcok egészségének megőrzéséért.

Ár: 9995 Ft
Megnézem
Újdonság

Nottevit Beauty SleepCollagen Night Complex 10db

Nottevit Beauty Sleep Collagen Night Complex 10db

Éjszakai szépségápolás és kollagén-feltöltés egyetlen termékben - 10 féle nutrikozmetikummal és tengeri kollagénnel.

Ár: 4180 Ft
Megnézem

LongLife KollagénKapszula 60 db

LongLife Kollagén Kapszula 60 db

A bőr rugalmasságáért, a haj és a köröm erősségéért, a csontok, a porcok és az ízületek egészségének megőrzéséért.

Ár: 2860 Ft
Megnézem
Újdonság

Multi 4U Liquid KollagénNARANCS 500ml

Multi 4U Liquid Kollagén NARANCS 500ml

Mangó ízű, kollagént, glicint, L-arginint és B6-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő ital.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Újdonság

FreyagenaSzuperKollagén+Rost-X 360 g

Freyagena SzuperKollagén+Rost-X 360 g

4-féle kollagénforrást tartalmazó, komplex multikollagén étrend-kiegészítő matcha- és fehér tea kivonatokkal.

Ár: 11490 Ft
Megnézem
Újdonság

Nottevit Skinny SleepCollagen Night Burner narancs ízű 30 tasak

Nottevit Skinny Sleep Collagen Night Burner narancs ízű 30 tasak

Az éjszakai zsírégetésért és kollagén-feltöltésért - tengeri kollagén peptiddel, zöld tea kivonattal és szent bazsalikom levélkivonattal.

Ár: 13995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!