Kollagén rendelése

KOLLAGÉNES ARCKEZELÉSEKRŐL

Ha valaha is eltöprengtél már azon, hogy vajon mitől lesz a zselatin olyan rugalmas és puha, akkor bizonyára meglepett téged is, hogy ugyanaz a fehérje biztosítja ezt, mint ami bőrünk puhaságáért és rugalmasságáért felelős. A kollagén igen fontos fehérje, az emberi bőr több, mint 80%-át ez alkotja. Az öregedés és a túlzott napozás azonban kimeríti a szervezet kollagén tartalmát, így a bőr elveszíti rugalmasságát és simaságát. Azonban különböző kollagénes kezelésekkel visszaadható bőrünk fiatalsága.

Kollagénes arckezelés

INJEKCIÓ

Sokan a kollagént injekció formájában juttatják be a szervezetbe, így töltve fel a bőr egyes felületeit. Az orvosi kollagén állati vagy emberi forrásból, illetve e kettő kombinácójából áll. Ezeken az injekciókat a ráncok eltüntetésére használják vagy a vékonyodó ajkak feltöltésére. Az injekciózás csak pár percig tart és minimális regenerálási időt igényelnek.

HATÁSA

A kollagén injekció hatása nem állanfó, körülbelül három hónap után el kezd halványulni az eredmény. Ilyenkor a legtöbben újabb injekciót adatnak be maguknak. A kollagén injekciók rendszeres alkalmazása azonban felduzzasztja az arcot és eltorzítja a mimikát. Éppen ezért a kollagén pótlására érdemes inkább kapszulák formájában adagolni ezt az anyagot a szervezetbe.

KOCKÁZATOK

Bár a kollagén injekciók esetében nem gyakoriak a mellékhatások, néhány embernél allergiás reakciókat válthat ki, különösen akkor, ha a kollagén állati eredetű. Ha hajlamosak vagyunk a herpeszre, akkor az injekciózás következtében a száj körül ezek a fertőzések is megjelenhetnek. Némely esetben a duzzanatok és zúzódások sem lappadnak le egyhamar. Ezért is biztonságosabb kapszula formájában fogyasztani a kollagént.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!